Din vardag blir vad du        

gör den till. Ge inte

upp! Var med och

påverka!

På den här sidan vill vi presentera olika hjälpmedel som vi kan behöva för att få vår vardag lite lättare. 

Vi vill sammanställa kommunens egen lista av hjälpmedel samt verka för att utveckla den.

 


Vi planerar för ett stormöte där vi belyser situationen på hjälpmedel. Där vill vi visa hur olika kommuner gör. Men framför allt vill vi visa vilka olika hjälpmedel det finns och hurmycket kommunerna kan spara genom att använda dessa. naturligtvis är Du vinnare eftersom din vardag blir rikare. Samtidigt sparar vi pengar som vi ju alla betalar genom kommunalskatten. Där ser du att du kan vara vinnare på flera olika sätt.

-----------------------------------------------------------------------------------

-----------------------------------------------------------------------------------

2013-11-04

Hjälpmedelsgruppen gör ett studiebesök i Staffanstorp och besöker deras visningslägenhet som är utrustad med diverse hjälpmedel. Ett mycket intressant besök som förhoppningsvis skall leda till att Svedala kommun skall få tillgång till att besöka. Ärendet lyfts till socialchefen för att gå vidare.

----------------------------------------------------------------------------------- 

2013-04-10

Svedala kommun har startat en arbetsgrupp som skall arbeta med att utveckla kommunens hjälpmedelsortiment. Äldrevårdschef Maria Danielsson kontaktade oss efter att vi tidigare har uppmuntrat till en sådan idé. Gruppen består av Maria Danilesson, hjälpmedelsansvarig Carina Patet, sjukgymnast Helena Lens och vår ordförande Stefan Bauer.

------------------------------------------------------------------------------------